Over Arthur Dreissen

Kunst in metaal.

Wie ben ik en waarom metaal?
Ik ben Arthur Dreissen, een techneut én kunstenaar. De techniek is mijn basis, dat geeft me rust, een startpunt, het vertrouwen dat alle creatie mogelijk is. Ruimte  voor schepping, creativiteit; spelen en toestaan van het imperfecte, een zigzag koers naar iets moois/ nieuws/ ultiems.
Metaal, en staal in het bijzonder, heeft door zijn sterkte en plooibaarheid zoveel scheppingsmogelijkheden, het heeft wat mij betreft een Wow-factor.

Wat doe ik?
Ik ontwerp, creëer en maak maatwerk en artistieke producten en objecten in metaal. Ik maak producten met een glimlach. Probeer te denken voorbij het materiaal, het gebruikelijke, het traditionele. Ik wil via een rationeel proces het vrije, fantastische, irrationele, emotionele resultaat te bereiken. Ambachtelijk.

 

Metaal is mijn medium. Met dit sterke en weerbarstige materiaal is zóveel mogelijk. Het Wow-effect is mijn bevestiging. Het ‘Wow’ van mijzelf +  het ‘Wow’ van mijn klant geeft een top resultaat.

herdenkingsboom40-3      Smeedwerk brughek

Inspiratie – Idee – Ambacht – Techniek.  In die volgorde!

Wat zeggen anderen over mij?
“Goed gedaan, ziet er prima uit”. “Wat een mooie dingen maak je toch”. “Mijn vrouw is er heel blij mee”. “Fijn dat het zo snel geregeld is”.

Ik nodig u uit om op mijn site rond te kijken.

Metaal is mijn medium! Als het leven bestaat uit groei en het overwinnen van weerstanden dan is mijn uitdaging het vormen van dit weerbarstige materiaal. De mogelijkheden, vooral in kunst, met de kracht van het staal fascineren mij. De natuur met haar vormenrijkdom inspireert me.
Naast werk in opdracht maak ik ook graag eigen werk en exposeer hiermee regelmatig op regionaal niveau.
Ambacht en kunst verenigd.

Al ruim 20 jaar maak ik meubelen en (kunst)objecten van metaal. Met metaal is zo ontzettend veel mogelijk. Meubelen voor binnen en buiten, verlichting, kasten, presentatieobjecten en kunst. Vaak ook in combinatie met andere materialen zoals glas, hout of kunststof. Het uiteindelijke resultaat wordt bepaald door uw specifieke wensen en individuele omstandigheden of komen voort uit mijn eigen ontwerpen. Wat u krijgt is uniek en bestaat voor het grootste deel uit handwerk.

Ook geven computer gestuurde bewerkingen veel mogelijkheden om ontwerpen met vrijere vormen in materiaal te vertalen.
Sinds 2010 beschik ik over een eigen computergestuurde snijtafel voor metaalplaten tot 1250 x 3000 x 8 mm.