Spalierhaken

Smeedwerk spalierhaken

Spalierhaken zijn een traditionele bevestigingsoplossing voor houten raamwerken aan muren. Tegen deze raamwerken werden leiboompjes en klimplanten waaronder ook druiven gekweekt.

Deze spalier haken zijn uitgesmeed uit roestvrijstaal en voorzien van een kleur (poeder-)coating. (spalierhaken worden ingemetseld om houten raamwerken t.b.v. klimplanten aan de muur te bevestigen).
Vaak toegepast in klassieke (kasteel) tuinen voor restauratie en nieuwbouw.

Als ze in nieuw metselwerk worden opgenomen kunnen ze uit wat breder materiaal gemaakt worden, bijvoorbeeld 20 mm. Als ze achteraf in bestaand metselwerk moeten worden ingeboord en gelijmd lever ik ze, in overleg, uit smaller materiaal bijvoorbeeld 15 x 6 mm.

Geleverd en toegepast in restauratiewerken zoals bij Huistemanpad, Heemstede en landgoed Heuven bij Rheden, en ook voor particuliere tuinen.

Het smeden van boven omschreven spalierhaken is een bewerkelijk proces wat ook een tussenbehandeling zoals het beitsen en passiveren van het rvs noodzakelijk maakt.
In een eenvoudigere (prijs gunstige) uitvoering is de haak en zijn decoratieve voorkant niet gesmeed maar geslepen.

Alle spalierhaken worden op bestelling en in overleg gemaakt en gecoat. Als gevolg daarvan geldt hoe meer er in één order worden gemaakt hoe lager de prijs.
Vraagt u een prijs aan voor het door u gewenste aantal.

Bent u geïnteresseerd? Neem contact op →